Afganistan'da başkanlık seçimleri 20 Temmuz'a ertelendi

Afganistan'da başkanlık seçimleri 20 Temmuz'a ertelendi

20 Nisan'da yapılması beklenen Afganistan devlet başkanlığı seçimlerinin 20 Temmuz 2019 tarihine ertelendiği bildirildi.

Afganistan'da 20 Nisan'da yapılması planlanan ancak geçen hafta ertelendiği belirtilen devlet başkanlığı seçiminin tarihi 20 Temmuz olarak açıklandı.

Kabil hükümetinin Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Abdul Badi Sayyad, Pazar günü yaptığı açıklamada devlet başkanlığı seçimleriyle birlikte 20 Temmuz tarihinde yerel seçimlerin de yapılacağını belirtti. Sayyad aynı zamanda Ekim'de ülke genelinde yapılan genel seçimlerde güvenlik gerekçesiyle seçimlerin yapılmadığı Gazni ilindeki vatandaşların genel seçimler için de oy kullanacaklarını aktardı.

Fransız haber ajansı AFP, bir sonraki seçimlerde tekrar aday olmayı düşünen Eşref Gani'nin yeni seçim tarihini olumlu karşıladığını bildirdi.

Hafta içinde açıklama yapan Bağımsız Seçim Komisyonu, seçimlerin Ekim ayındaki parlamento seçimlerinde yaşanan teknik aksaklıkların giderilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duyulması nedeniyle ertelendiğini açıklamış, ancak seçimlerin yeni tarihiyle ilgili bir bilgi vermemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.