Afganistan'da bayramlaşma programına bombalı saldırı

Afganistan'da bayramlaşma programına bombalı saldırı

Afganistan'da bayramlaşma programında yapılan canlı bomba saldırısında en az 14 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı.

Afganistan'da bayramlaşma programında yapılan canlı bomba saldırısında en az 14 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırganın, ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinin merkezinde bulunan Celalabad'daki Nangarhar Valiliği binası önünde üzerindeki bombayı patlattığını belirtti.

Saldırıda 14 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Hogyani, 45 kişinin de yaralandığını söyledi.

Hogyani, saldırının, geçici ateşkes ilan eden Taliban ile güvenlik güçlerinin valilikteki bayramlaşma töreninin sonunda gerçekleştiğini kaydetti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Dün de Nangarhar'ın Rudat ilçesinde ateşkesin ardından Taliban ile güvenlik güçlerinin bayramlaşma töreni sırasında gerçekleştirilen intihar saldırısında 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Ateşkes kararı

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, 20 Haziran'a kadar Taliban'a yönelik geçici ateşkes kararı alındığını bildirmişti. Gani, ateşkesin 12 Haziran'da başlayıp, 19 Haziran'da sona ereceğini söylemişti.

Taliban da Ramazan Bayramı'nda 3 günlük ateşkes kararı aldıklarını açıklamıştı.

Eşref Gani, Afganistan Ulusal Devlet Televizyonu'nda dün (RTA) yaptığı açıklamada, ateşkesin süresinin tek taraflı uzatıldığını belirtmişti.

Ateşkesin ne zamana kadar uzatıldığına ilişkin herhangi bir bilgi vermeyen Gani, Taliban'dan olumlu yanıt beklediklerini ve amaçlarının barışın sağlanması olduğunu ifade etmişti. 

Bugün AFP'ye demeç veren Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid ise ilan ettikleri ateşkesin son gününde olduklarını belirtmiş, ateşkesi uzatmayı düşünmediklerini belirtmişti.

Kaynak: AA, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.