Taliban'dan NATO'ya yalanlama: Barış görüşmesi yapmıyoruz

Taliban'dan NATO'ya yalanlama: Barış görüşmesi yapmıyoruz

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, NATO'dan gelen barış açıklamalarını yalanladı.

Taliban, NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi Cornelius Zimmermann'in yaptığı açıklamaları yalanlayarak herhangi bir gizli görüşmeye dahil oldukları iddialarını reddetti.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yayınlanan açıklamayla grup, barış iddialarını net bir dille yalanladı.

Mücahid açıklamasında "Mezkur iddiayı reddediyor ve böylesi gizli bir sürecin var olmadığını vurguluyoruz" ifadesine yer verdi. Açıklamada kendisini Taliban temsilcisi olarak tanıtan kişilerin Kabil yönetimini kandırmış olabileceği belirtilerek, geçtiğimiz günlerde ABD'li General Nicholson tarafından yapılan açıklamaya da atıf yapıldı. Taliban "İslam emirliği gizli görüşmelere inanmamaktadır" diyerek, bahsedilen şekilde herhangi bir görüşmenin gerçekleşmediğini dile getirdi.

Grup sözcüsü tarafından yapılan açıklama şöyle devam etti: "NATO ve Amerika'nın liderleri böylesi temelsiz iddiaları kamuoyunu meşgul etmek ve dikkatleri saha gerçeklerinden ve Afganistan'daki hatalarından çekmek amacıyla yapıyor. İslam Emirliği bir kez daha oldukça açık şekilde belirtiyor ki, Afganistan'daki anlaşmazlığın kökten çözümü, sahanın gerçeklerini kabul etmekte ve işgalci güçlerin Afganistan'dan çekilmesinde yatmaktadır."

Ülkede ateşkese dair iddialar bir süredir artmış durumda. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ilk olarak Taliban ile bir ateşkese vardıklarını belirtmiş, daha sonra da Taliban Ramazan bayramı boyunca ateşkes olacağını ancak yabancı güçlerin bu ateşkese dahil olmadığını açıklamıştı.

Taliban, yabancı birliklerin ülkeden çekilmesi gibi şartları kabul edilmeden kalıcı bir barış ve ateşkese yanaşmıyor. Ülkede uzun yıllardır gündemde olan bu iddialar henüz somut bir hüviyet kazanmış değil.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.