Afganistan'da çatışma ve saldırılar hız kesmiyor

Afganistan'da çatışma ve saldırılar hız kesmiyor

Afganistan'da son 24 saat içerisinde düzenlenen ve Kabil hükümeti güçlerini hedef alan saldırılarda çok sayıda hükümet personeli öldü ve yaralandı.

Afganistan'da son 24 saat içerisinde düzenlenen ve Kabil hükümeti güçlerini hedef alan saldırılarda çok sayıda hükümet personeli öldü ve yaralandı.

Ülkenin kuzeyinden güneyine 10'dan fazla il genelinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışma ve saldırılar başkent Kabil'de, ülkenin kuzeyindeki Baglan ve Kunduz, batısındaki Herat ve güneyindeki Gazni, Hilmend ve Kandahar illerinde yoğunlaştı. Bu saldırılarda çok sayıda hükümet personelinin öldürüldüğü bildirildi.

Kabil'de emniyet müdür yardımcısı hedef alındı

Yaklaşık 3 aydır kritik hedeflere ve isimlere yönelik saldırıların devam ettiği başkentte bugün de Kabil İli Emniyet Müdür Yardımcısı hedef alındı.

Kabil'in Dehbori bölgesinde, aracına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu Emniyet Müdür Yardımcısı Nabi Beyan ve bir emniyet mensubu yaralandı. Beyan'ın bir yardımcısı ve bir diğer emniyet mensubu ise saldırıda öldü.

Herat'ta içeriden saldırı

Ülkedeki bir diğer saldırı da batı illerinden Herat'ta meydana geldi.

Herat iline bağlı Goryan ilçesinde Kabil hükümetine bağlı birlikler "içeriden saldırı" ile hedef alındı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, hükümet güçleri arasına sızan bir Taliban mensubunca düzenlendiği değerlendirilen saldırıda en az 13 Kabil hükümeti güvenlik mensubu öldürüldü.

Goryan ilçesinin emniyet müdürü Nekibullah Sultanzay da 8 Ocak'ta Taliban tarafından düzenlenen bir saldırıda öldürülmüştü.

Kandahar'da bombalı araç saldırısı

Öte yandan Taliban, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde ilerleyişe devam ediyor.

Batı ve kuzeybatı yönlerinden Kandahar şehrine ilerleyen hareket, halihazırda şehrin batı ucundaki mahallelere girmiş durumda.

Bu ilerleyişin yanı sıra Taliban, Kandahar şehri güneyindeki Kandahar Uluslararası Havalimanı yakınında bir bombalı araç saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırıda Kabil hükümetine ait bir askeri merkezin hedef alındığı, çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.