Afganistan'ın başkenti Kabil'de çifte bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de çifte bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükümete bağlı bakanlık çalışanlarının araçları bombalı saldırıya hedef oldu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükümete bağlı bakanlık çalışanlarının araçları bombalı saldırıya hedef oldu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'na bağlı bir çalışanın aracı saldırıya uğradı.

Şehrin 6'ncı Polis Bölgesi'nde meydana gelen saldırıda, araca önceden yerleştirilen bir mıknatıslı bombanın kullanıldığı ifade edildi. Kabil emniyetinden yapılan açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İkinci bir saldırı daha, yine hükümet çalışanlarını taşıdığı ifade edilen bir arazi aracını hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralı sayısına dair herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı.

kabil18ocak1.jpg

kabil18ocak2.jpg

kabil18ocak3.jpg

Son dönemde başkent Kabil'de bombalı saldırılarda ciddi bir artış yaşandığı ve genellikle Kabil hükümeti bağlantılı hedeflerin yanı sıra sivil hedeflerin de vurulduğu göze çarpıyor. Bu kapsamda bazı milletvekilleri, din adamları, gazeteciler ve sivil yetkililer, özellikle araçlarına yerleştirilen patlayıcılarla hedef alınıyor.

Yaklaşık 3 ay önce Kabil hükümetinin üst düzey isimlerinden olan, Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Emrullah Salih, Kabil şehrinin güvenliğini bizzat üstlendiğini duyurmuştu. Salih'in görevi üstlenmesinin ardından saldırılarda ciddi bir artış yaşandı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.