Afganistan'da eski yönetimden 471 isim ülkeye geri döndü

Afganistan'da eski yönetimden 471 isim ülkeye geri döndü

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi bünyesindeki İletişim Komisyonu, eski yönetimden 471 siyasi isim ve hükümet yetkilisinin ülkeye geri döndüğünü açıkladı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi bünyesindeki İletişim Komisyonu, eski Kabil yönetimine bağlı isimlerden ülkeye geri dönmek isteyenlerin taleplerini karşılamak için çalışmalarına devam ediyor.

İletişim Komisyonu Sözcüsü Ahmedullah Vasık, Mayıs 2022 tarihinden bugüne yaklaşık olarak 471 eski siyasi isim ve hükümet yetkilisinin komisyonun yürüttüğü çalışmalar sonucu Afganistan’a geri döndüğünü açıkladı.

Son üç ayda 100'den fazla isim geri döndü

Komisyondan yapılan açıklamada, son 3 ayda ise eski yönetimden 100'den fazla yetkilinin Afganistan'a geri dönüş yaptığı belirtildi.

Afganistan'a geri dönüş yapanlar arasında bir önceki yönetimine bağlı eski bakanlar, vilayet valilileri, milletvekilleri, ordu ve istihbarat yetkilileri gibi önemli isimler bulunuyor. Geri dönen isimlere şu ana kadar herhangi bir makam verilmediği de kaydediliyor.

Taliban'ın ülke yönetimini devralması sonrasında eski hükümet yetkilileri ülkeyi terk edip, yurt dışında çeşitli ülkelere gitmişti.

Komisyonunun amacının eski yetkililerin Afganistan'a geri dönüşünü sağlayıp ülkenin kalkınmasına katkı sunmalarını sağlamak olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.