Afganistan'da Şii mabedine saldırıyı IŞİD üstlendi

Afganistan'da Şii mabedine saldırıyı IŞİD üstlendi

Afganistan'ın doğusunda Şii mabedine yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Örgüte bağlı "Amak Ajansı" üzerinden dün gece saatlerinde yapılan açıklamada, Afganistan'ın doğusundaki Paktiya ili merkezi Gardiz'de bir Şii mabedine yönelik düzenlenen saldırının sorumluluğu üslenildi.

IŞİD'in açıklamasında, "Şii mabedinin hedef alındığı 'ingımasi' saldırısında Afgan güvenlik güçleri ve Şiilerden yaklaşık 150 kişi öldü ve yaralandı" ifadeleri kullanıldı.

Gardiz kent merkezi konumu:

IŞİD, Afganistan'da Şii mabedlerine yönelik geçmiş dönemde birden fazla saldırı gerçekleştirdi. Örgütün Gardiz'de gerçekleştirdiği saldırıdan önce Şii mabedlerine yönelik düzenlenen en büyük saldırı başkent Kabil'de gerçekleşmişti.

Geçen sene Ağustos ayında Kabil'de düzenlenen saldırıda en az 10'u sivil en az 30 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı. 

Süreç

Afganistan'ın doğusundaki Paktiya ili merkezi Gardiz'de iki gün önce güvenlik güçlerinin de konuşlu bulunduğu Şii mabedine yönelik silahlı ve patlayıcı yelekli kişilerce saldırı gerçekleştirilmiş, olayda en az 35 kişi ölmüş 50'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.