Afganistan'ın güneyinde bir ilçe Taliban kontrolüne geçti

Afganistan'ın güneyinde bir ilçe Taliban kontrolüne geçti

Ülkenin güney kesiminde bulunan Uruzgan iline bağlı Çınartu ilçesinin yaşanan çatışmaların ardından Taliban'ın kontrolüne geçtiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın güneyinde bulunan Uruzgan ilçesine bağlı Çınartu ilçesi, Taliban ile ABD destekli Kabil hükümeti güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından Taliban'ın kontrolüne geçti.

Kabil hükümeti güçlerinin bölgedeki çatışmalarda ağır kayıp verdiğini ve ilçeden çekilmek zorunda kaldığını aktaran yerel haber kaynakları, Taliban'ın Kabil hükümetinin geri çekildiği bölgelerde kontrolü ele aldığını ifade ediyor.

Taliban tarafından kontrol altına alınan yerler arasında ilçedeki hükümet güçlerinin ana komuta merkezi de bulunuyor.

Kabil hükümetine bağlı kaynaklar Taliban'ın Çınartu ilçesindeki saldırısını doğrularken, çatışmalarda ölen askeri personel sayısıyla ilgili net bir açıklamada bulunmadı.

Taliban sözcüsü Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamadaysa, ilçenin tamamen kontrol altına alındığı ve çatışmalarda ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinden 55 kişinin öldürüldüğü ifade edildi.

Ahmedi ayrıca 6 askerin canlı olarak Taliban savaşçılarınca yakalandığı bilgisini de not etti.

"Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi"

Sözcünün açıklamasına göre kontrol altına alınan ilçede Kabil hükümeti güçlerinden çok sayıda silah, mühimmat ve askeri araç ele geçirildi.

Ahmedi'nin açıklamasına göre Taliban'ın ele geçirdiği silah, mühimmat ve askeri araçlar şu şekilde:

- 42 adet ABD yapımı piyade tüfeği

- 2 adet top silahı

- 3 araba dolusu askeri mühimmat

- 4 Humvee tipi askeri araç

- 2 Ranger tipi askeri araç

- 1 askeri ambulans

Afganistan'da oldukça önemli bir konumda olan Uruzgan vilayeti, Taliban savaşçılarının ülkenin güneyinde etkinliğini artırdığı yerlerin başında geliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.