Taliban: 60 günde 2109 saldırı düzenledik

Taliban: 60 günde 2109 saldırı düzenledik

Afganistan'ın büyük bir bölümünü kontrolü altında tutan Taliban hareketi iki ay içinde düzenlediği saldırılara ait rakamları açıkladı.

ABD öncülüğündeki yabancı güçlere karşı Afganistan'ın büyük bir bölümünü kontrolü altında tutan Taliban, sözcüsü üzerinden yaptığı açıklamada Haziran ve Temmuz aylarında ülke genelinde düzenlediği saldırılara ilişkin rakamları açıkladı.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid'in sosyal medya ağları üzerinden yayınladığı rakamlara göre 60 günlük süre içinde Afganistan genelinde 2109 saldırı gerçekleştirilmiş.

Hareketin sosyal medya ağları üzerinden servis ettiği infografikte yer alan rakamlara göre, düzenlenen saldırılardan 4'ünün "istişhadi saldırısı" olarak isimlendirilen ve genellikle patlayıcı düzenek kullanılan saldırı şeklinden olduğu belirtilmiş.

2019 saldırıda öldürülen ve yaralanan yerli ve yabancı güçlerle ilgili rakamlar ise şöyle:

- Öldürülen yabancı asker: 27,

- Yaralanan yabancı asker: 13

- Öldürülen yerli asker: 4526

- Yaralanan yerli asker: 2521

Yine grafikte belirtilen rakamlara göre, düzenlenen saldırılar dahilinde yerli ve yabancı güçlere ait toplam 693 askeri araç tahrip edilmiş ve 1 insansız hava aracı düşürülmüş.

Taliban tarafından yayınlanan infografik:

ekran-resmi-2018-08-04-12.30.48.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.