Taliban 8 ABD askerini öldürdüğünü açıkladı

Taliban 8 ABD askerini öldürdüğünü açıkladı

Taliban Afganistan'ın iki ayrı ilinde düzenlediği saldırılarda 8 ABD askerinin öldürüldüğünü, 3 tanesinin yaralandığını ifade etti.

Taliban'ın Afganistan'da başlattığı bahar saldırıları sürüyor. Hendek operasyonları adı verilen saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinin yanı sıra ülkedeki yabancı askerler de bir numaralı hedef pozisyonunda.

Taliban dün ülkede yaptığı saldırılarda toplam 8 Amerikan askerini öldürdüğünü açıkladı. Ülkenin batısındaki Herat ve başkent Kabil'e komşu Pervan illerinde düzenlenen iki ayrı saldırıda toplam 3 ABD askerinin de yaralandığı öne sürüldü.

Taliban'ın resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre ülkenin batısındaki Herat ilinde süren çatışmalarda, Kabil hükümeti güçleri ve ABD birliklerine ait zırhlı araçlar el yapımı patlayıcılarla hedef alındı. Taliban'a göre bu saldırılarda 3 Amerikan askeri ölürken, 3 tanesi de ağır şekilde yaralandı. Saldırıda aynı zamanda Kabil hükümetine bağlı 3 asker öldürüldü ve 4 tanesi de yaralandı.

Bir diğer saldırı da başkent Kabil'e komşu Pervan ilinin Bagram ilçesinde meydana geldi. İlçede Taliban'ın düzenlediği saldırıda bir zırhlı aracın tamamen tahrip edildiği ve 5 Amerikan askerinin öldürüldüğü Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medyada belirtildi.

Ülkede ateşkes ve Taliban'ın safdışı edilmesi tartışmaları sürerken grup, Kabil hükümeti güçlerinin yanı sıra ABD birliklerine de kayıp verdiren saldırılarına ara vermeden devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum