Taliban, hükümet güçlerini böyle hedef aldı

Taliban, hükümet güçlerini böyle hedef aldı

Taliban'a bağlı silahlı güçler, Afganistan'ın batısında Kabil hükümetine bağlı askerleri hedef aldı.

Afganistan'ın batısındaki Ferah iline bağlı Bala Buluk ilçesinde Kabil hükümetine ait askeri konvoyun geçişi sırasında Taliban tarafından el yapımı patlayıcıyla (EYP) saldırı gerçekleştirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Taliban tarafından Kabil hükümeti güçlerinin hedef alındığı EYP saldırısı dün gerçekleştirildi. 

Kaynaklar saldırıda en az 3 güvenlik personelinin öldüğünü ifade ederken, saldırının görüntülerini yayınlayan Taliban kaynaklar ölü sayısıyla ilgili net bir rakam vermeden, "Araçtaki tüm personel öldü" ifadelerini geçti.

EYP saldırısına dair yayınlanan görüntü:

Ferah ilindeki Taliban varlığı

Afganistan'ın batısında yer alan Ferah ilindeki Taliban etkinliği son dönemde oldukça artmış durumda. ABD destekli Kabil hükümetine bağlı güçlerin Taliban saldırılarını püskürtmekte yetersiz kaldığını aktaran bölge kaynakları, il merkezinin Taliban tehdidi altında bulunduğunu ifade ediyor.

Afganistan'da ABD öncülüğündeki yabancı güçler ve Kabil hükümeti askeri personeline en fazla zayiat verdiren saldırıların başında el yapımı patlayıcılar geliyor. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.