Taliban Gazni kent merkezine saldırı başlattı

Taliban Gazni kent merkezine saldırı başlattı

Taliban savaşçılarının Afganistan'ın güneyindeki Gazni kent merkezine yönelik saldırı başlattığı bildirildi.

Afganistan yerel haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ülkenin güney kesiminde yer alan Gazni kenti merkezine yönelik bu sabah erken saatlerde Taliban saldırısı başladı.

Kent merkezine yönelik birkaç koldan başlatılan saldırıda kent merkezinin girişindeki birçok askeri noktanın Taliban'ın kontrolüne geçtiği ifade edildi.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada da saldırı doğrulanırken, birçok askeri noktanın Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirildiği ifade edildi.

Gazni kent merkezi konumu:

Öte yandan Taliban sözcüsünün açıklamasında, ABD destekli Kabil hükümetine bağlı güçlere, teslim olmaları için eman verildiği bilgisi de aktarıldı.

Taliban tarafından Kabil hükümeti güçlerine yapılan çağrılarda, teslim olmaları halinde kendilerine zarar verilmeyeceği ifade ediliyor.

Kırsal kesimi büyük oranda Taliban hakimiyetinde olan Gazni vilayetinde Kabil hükümetinin en fazla etkin olduğu yer kent merkezi.

Taliban son olarak 2015 yılı sonunda Gazni kent merkezine düzenlediği ani bir baskında kent merkezinde bulunan cezaevindeki en az 350 mahkumun serbest bırakılmasını sağlamıştı.

Serbest bırakılan kişiler arasında çok sayıda Taliban savaşçısı da bulunduğu ifade edilmişti.

"Helikopter düşürüldü"

Afgan yerel medyasında yer alan ve henüz doğrulanamayan habere göreyse, Taliban'ın açtığı ateş sonucu Kabil hükümet güçlerine ait bir helikopter Gazni kenti yakınlarında düştü, helikopterdeki personelin tamamı öldü.

Taliban halen şehirde, çatışmalar sürüyor

Taliban şehirde hapishane, askeri merkezler, eski havaalanı, hükümet noktaları gibi önemli bölgeleri kontrol altına almış durumda. Kabil hükümetinin Gazni'deki etkinliği günden güne azalıyor. Şehre gönderilen takviye birlikler de herhangi bir etki yaratmış değil. Taliban'ın ilerleyişi devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.