Taliban: Gazni'de bir ilçeyi ele geçirdik

Taliban: Gazni'de bir ilçeyi ele geçirdik

Taliban tarafından yapılan açıklamada Gazni iline bağlı Diyak ilçesinin ele geçirildiği ifade edildi.

Afganistan'da geniş saha hakimiyetine sahip olan Taliban, bugün sözcüsü aracılığıyla yaptığı bir açıklamada ülkenin güneyinde çatışmaların devam ettiği Gazni iline bağlı Diyak ilçesinin Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirildiği ifade edildi.

Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, Diyak ilçesinde ABD destekli Kabil hükümeti güçlerine ait ana askeri merkezin ele geçirildiği, ilçedeki tüm askeri noktalarda Taliban güçlerinin konuşlandığı ifade edildi.

Ayrıca düzenlenen saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinden çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı belirtilirken, kalan askerlerinde bölgeden kaçtığı bilgisi kaydedildi.

Saldırıda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bilgisi de Taliban sözcüsü tarafından aktarılan bilgiler arasında.

Taliban'a bağlı güçler geçtiğimiz Mayıs ayında da Diyak ilçesini Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirmiş ancak bir süre sonra hükümet güçleri ilave kuvvetler ve ABD hava desteğiyle ilçede tekrar hakimiyet sağlamıştı.

Taliban'ın Gazni saldırısı

Geçtiğimiz Cuma günü Taliban tarafından Gazni kent merkezine yönelik başlatılan saldırı halen devam ederken, hareketin il kırsalındaki Diyak ilçesini de Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirmiş olması bölgedeki askeri dinamiklerin Taliban lehine işlediğini gösteriyor.

Kabil hükümetine bağlı kaynaklar da Gazni kent merkezine yönelik Taliban saldırısının halen devam ettiğini doğrularken, Taliban'a bağlı silahlı güçlerin kent merkezindeki hükümet binalarını kontrol altına almaya çalıştığını ifade etti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Taliban'ın başlattığı Gazni saldırısında Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerinden 90'dan fazla kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Paktiya ili başta olmak üzere çevre vilayetlerden Gazni'ye ilave askeri personel sevkiyatı yapan hükümet güçleri, ABD'nin bölgedeki çatışmalara dava fazla hava desteği sağlamasının gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.