Taliban açıkladı: Gazni hapishanesi ele geçirildi

Taliban açıkladı: Gazni hapishanesi ele geçirildi

Taliban, dün saldırdığı Gazni'de hapishaneyi ele geçirerek mahkumları serbest bıraktığını ilan etti.

Afganistan'ın güney kesiminde yer alan Gazni kenti merkezine yönelik dün sabah erken saatlerde Taliban saldırısı başlamıştı.

Kent merkezine yönelik birkaç koldan başlatılan saldırıda kent merkezinin girişindeki birçok askeri noktanın Taliban'ın kontrolüne geçtiği ifade edilmişti.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada da saldırı doğrulanırken, birçok askeri noktanın Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirildiği ifade edilmişti.

Taliban sözcüsü bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Gazni'ye yönelik saldırıda şehir hapishanesinin ele geçirildiğini ve mahkumların güvenli bir bölgeye tahliye edildiğini ifade etti. Hapishanenin dün ele geçirildiğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Gazni hapishanesinde sayısı 300'ü aşan mahkumun olduğu tahmin ediliyordu.

Sözcü Mücahid'in açıklamalarına göre Taliban'ın Gazni'deki ilerleyişi sürüyor. Grup şimdiye kadar ele geçirdiği çok sayıda silah ve askeri aracı şehir dışında güvenli bölgelere taşıdı ve şehir içindeki askeri noktalarla hükümet merkezlerine saldırıları sürdürüyor.

Öte yandan Taliban, Gazni'deki hükümet güçlerine yönelik takviye kuvvetlere de pusu saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı. Paktiya ve Kabil'den Gazni'ye ulaşmak isteyen konvoylara ağır zarar verildiği ve konvoyların geri çekilmek zorunda bırakıldığı belirtildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum