ABD Afganistan'ın Gazni kentinde hava saldırılarına başladı

ABD Afganistan'ın Gazni kentinde hava saldırılarına başladı

Gazni kent merkezinde devam eden çatışmalarda, ABD öncülüğündeki yabancı güçlerin hava saldırıları düzenlemeye başladığı bildirildi.

Afganistan'ın Gazni ili merkezinde ABD destekli Kabil hükümeti güçleriyle Taliban arasındaki çatışmalar geçtiğimiz haftadan bu yana devam ederken, ülkede ABD öncülüğündeki yabancı güçler kent merkezindeki sivil yerleşim yerlerine hava saldırıları düzenlemeye başladı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD öncülüğündeki NATO güçlerine ait savaş uçakları Gazni kent merkezinde sivil yerleşim noktalarını şu ana kadar en az 20 hava saldırısıyla hedef aldı.

Düzenlenen hava saldırılarında sivil kayıplarının yaşandığını ifade eden kaynaklar, Taliban'ın bölgede ele geçirdiği noktaları halen elinde tuttuğunu ifade etti.

Gazni kent merkezi halen büyük oranda ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinin kontrolünde bulunuyor. Çevre vilayetlerden Gazni'ye ilave güç sevkiyatı yapmaya çalışan Kabil hükümeti güçleri ise birçok ikmal hattının Taliban tarafından kapatılması sebebiyle bölgeye ulaşamamış durumda.

Son olarak Kabil'den Gazni'ye destek için gitmekte olan bir askeri konvoy Logar iline bağlu Muhammed Ağa ilçesinde Taliban tarafından pusuya düşürülmüş, yaşanan çatışmaların ardından konvoy geldiği askeri üsse geri dönmüştü.

Afganistan Sağlık Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamalarda, Gazni'de yaşanan çatışmalarda Kabil hükümetine bağlı güçlerden ölenlerin sayısının 100'ü geçtiği ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.