Taliban Afganistan'ın kuzeyinde büyük bir askeri üssü ele geçirdi

Taliban Afganistan'ın kuzeyinde büyük bir askeri üssü ele geçirdi

Taliban'a bağlı silahlı güçlerin Afganistan'ın kuzeyinde büyük bir askeri üssü ele geçirdiği bildirildi.

Afganistan'daki yerel medya kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ülkenin kuzeyindeki Feryab ilinde birkaç gündür devam eden çatışmaların ardından bölgenin en büyük askeri üslerinden biri Taliban'ın kontrolüne geçti.

Kabil hükümetine bağlı Feryab İl Meclis Başkanı Muhammed Tahir Rahmani tarafından yapılan açıklamada, Gurmaç Çehlgaz bölgesindeki askeri üssün Taliban tarafından ele geçirildiği ifade edilirken, yaşanan çatışmalarda hükümet güçlerinden onlarca askerin öldüğü ve birçoğundan da haber alınamadığı belirtildi.

Öte yandan Taliban sözcülerinden Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamada, bölgede düzenlenen geniş çaplı saldırıda Taliban'ın askeri üssü tamamen kontrol altına aldığı ifade edildi.

Taliban sözcüsünün açıklamasında ele geçirilen askeri üsteki çok sayıda silah, mühimmat ve askeri araca el konulduğu kaydedilirken, Kabil hükümeti güçlerine bağlı 57 askerin kendilerine teslim olduğu öne sürüldü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.