Taliban'ın kazanımları artıyor: Kuzeyde bir ilçe ele geçirildi

Taliban'ın kazanımları artıyor: Kuzeyde bir ilçe ele geçirildi

Taliban, Afganistan'ın kuzeyindeki Feryab'ın Bilçirağ ilçesini ele geçirdi.

Taliban, "Hendek Operasyonları" adını verdiği bahar saldırılarına devam ediyor. Grup saldırılar kapsamında ülkenin kuzeyinde bir ilçeyi daha hakimiyeti altına almayı başardı.

Feryab ilinin Bilçirağ ilçesi Taliban tarafından ele geçirildi. İlde uzun süredir etkinliğini artırmış olan grup, yaklaşık bir haftadır kuşatma altında tuttuğu ilçe merkezine çatışma olmadan girmeyi başardı.

Kabil hükümeti yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, ilçede bulunan yüze yakın askerin akıbetinin bilinmediğini ifade etti. Yerel kaynaklar askerlerin Taliban tarafından esir alındığı ifade ediyor. Öte yandan Taliban ilçe merkezinde çok sayıda silah ve mühimmatı da ele geçirdi.

Taliban, konuya dair resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, kendisine bağlı savaşçıların gece vakti ilçe merkezine saldırı için son planlarını yaptığını, ancak hükümet güçlerinin saldırı haberini alarak teslim olduğunu belirtti.

İlçe merkezinin konumu:

Bilçirağ ilçesi, Afganistan'daki IŞİD varlığının bulunduğu Cevzcan ilinin güney bölgesiyle komşu. Taliban, bölgede IŞİD varlığını sona erdirmek için geçtiğimiz haftalarda kapsamlı bir saldırı düzenlemiş, bu sebeple çevre illerden bölgeye kuvvet aktarıldığı ifade edilmişti. İlçenin ele geçirilmesi, Cevzcan'daki IŞİD varlığının sona ermesinin ardından Taliban'ın bölgede yeniden ilerleyişe geçeceğine dair tahminlerin gerçeğe döndüğünü gösteriyor.

Yerel kaynaklar Taliban'ın Bilçirağ'ı ele geçirdikten sonra Gurzivan ilçesine yöneldiğini belirtiyor. Feryab ilinin 14 ilçesinden en az üçü tamamen, yedisi de büyük oranda Taliban tarafından kontrol ediliyor.

Kaynak: Mepa News, Long War Journal

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.