Taliban Gazni'de ele geçirdiği silahları sergiledi

Taliban Gazni'de ele geçirdiği silahları sergiledi

Taliban, Gazni kent merkezine düzenlediği saldırıda ele geçirdiği silahların bir kısmını sergiledi.

Taliban'a bağlı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda, kısa bir süre önce Afganistan'ın Gazni kenti merkezine düzenlenen saldırıda ele geçirilen silah ve mühimmatlara ait olduğu belirtilen görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde Taliban mensuplarının silahlarla birlikte poz verdikleri görülüyor. Sosyal medya ortamında paylaşılan fotoğrafların yer aldığı mesajda, görüntülerdeki silah ve mühimmatların Gazni'de ele geçirilenlerin bir kısmı olduğu ifade ediliyor.

hh2-001.jpg

hh3.jpg

Silahlarla birlikte poz veren kişinin yüzüyse görüntülerin servis edildiği kaynak tarafından kapatılmış.

Taliban'ın Gazni saldırısı

Taliban'a bağlı silahlı güçler 11 Ağustos tarihinde Afganistan'ın güneyindeki Gazni kent merkezine yönelik dört koldan saldırı başlatmıştı. 

Saldırıdan kısa bir süre sonra ABD destekli Kabil hükümetine bağlı güçlerin kaçmasıyla Taliban kent merkezini büyük ölçüde kontrol altına almış, kendi kaynaklarından yapılan açıklamada kentin yüzde 90'ının ele geçirildiği ifade edilmişti.

Yaklaşık 6 gün süren çatışmaların ardından Taliban kent merkezinden tekrar kırsala çekilmişti. 

ABD'nin birden fazla hava saldırısı düzenlediği Gazni kent merkezinde bu saldırılar sebebiyle en az 20 sivil yaşamını yitirmişti.

Taliban'ın geri çekilmesinin ardından kente gelen Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, ABD hava saldırısında ölen sivillerin ailelerine ziyarette bulunmuş, kentin hava saldırılarında zarar gören bölgelerinin yeniden inşası için talimat vermişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.