ABD: Afganistan stratejisini değiştirmeye gerek yok

ABD: Afganistan stratejisini değiştirmeye gerek yok

ABD'nin CENTCOM komutanı Joseph Vottel, ABD'nin Afganistan stratejisini değiştirmeye gerek olmadığını öne sürdü.

ABD'nin Ortadoğu'daki askeri faaliyetlerinden sorumlu komutanlık olan CENTCOM'un komutanı Joseph Votel Afganistan hakkında açıklamalarda bulundu. Votel, Afganistan'da 17 yıldır süren savaşı sona erdirmek için ABD'nin Afganistan stratejisinde bir değişiklik beklemediğini ifade etti.

Votel, gazetecilere yaptığı açıklamada Taliban'ı barış masasına getirmek için ABD'nin askeri, sosyal ve siyasi baskıyı sürdüreceğini dile getirdi.

CENTCOM komutanı, Afganistan'daki ABD güçlerinin yeni komutanı olacak olan Scott Miller'ın "savaşa dair kendi değerlendirmesini yapacağını" ancak "sahada olası taktiksel değişmelere rağmen bunun genel stratejide bir değişime sebep olacağını düşünmediğini" kaydetti.

Afganistan'da Taliban her geçen gün hakimiyet alanını genişletiyor ve ABD destekli Kabil hükümetine yönelik kapsamlı saldırılar gerçekleştiriyor. ABD kamuoyunun önemli bir bölümü, Afganistan'da savaşın uzadığını ve gözle görülür bir kazanım elde edilemediğini belirterek ABD'nin ülkeden çıkması gerektiğini savunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.