Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin yeni komutanı göreve başladı

Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin yeni komutanı göreve başladı

Afganistan’daki ABD ve NATO kuvvetlerinin yeni komutanı Korgeneral Scott Miller, bugün Kabil’de gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından resmi olarak göreve başladı.

ABD ordusunda çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Korgeneral Miller, 2015 yılından bu yana Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin komutanlığını yapan General John Nicholson’ın görev süresinin resmi olarak sona ermesinden günler sonra yeni görevini devraldı.

"Zor kararlar bizi bekliyor"

Miller, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Kararlı Destek Misyonu Merkezi’nde yapılan devir teslim töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Zor kararlar bizi bekliyor. Bu askeri baskı, siyasi uzlaşıya zemin hazırlamak için gerekli” ifadelerini kullandı.

dd-003.jpg

Scott Miller

Miller, daha önce Usame bin Ladin operasyonunu gerçekleştirilen ABD donanması özel kuvvetler ekibi ‘SEAL Team 6’ gibi elit grupların yer aldığı ABD Ortak Özel Operasyonlar Komutanı olarak görev yapıyordu. Miller, Kararlı Destek Misyonu’ndaki 14 bini ABD askeri olmak üzere 16 bin NATO askerini komuta edecek. Kararlı Destek Misyonu, savaştan zarar gören Afganistan’da askeri eğitim, danışmanlık ve Afgan güçlerine yardım etme görevlerini sürdürüyor.

Miller, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Afganistan’da Afgan güçlerinin ülkedeki "teröristlere" yönelik baskıyı artırmanın yanı sıra daha sert bir strateji uygulayacaklarını ilan etmesinden bir yıl sonra göreve getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.