Afganistan'da soğuklar nedeniyle 157 kişi öldü, 75 bin büyükbaş hayvan telef oldu

Afganistan'da soğuklar nedeniyle 157 kişi öldü, 75 bin büyükbaş hayvan telef oldu

Afganistan'da son iki haftadır etkisini artıran olumsuz hava koşulları nedeniyle donarak ölenlerin sayısı 157'ye çıktı.

Son yılların en soğun kışının yaşandığı Afganistan'da olumsuz hava şartları nedeniyle ölenlerin sayısının 157'ye yükseldiği açıklandı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Sözcüsü Şafiullah Rahimi tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde şu ana kadar 157 kişinin soğuklar nedeniyle hayatını kaybettiğinin tespit edildiği belirtildi.

Rahimi açıklamasında, 157 kişinin soğuktan öldüğünü, 75 binden fazla büyükbaş hayvanın da telef olduğunu kaydetti.

Afganistan Meteoroloji Kurumu bu yıl ülkede yaşanan kış mevsiminin geçen yıla göre iki kat daha soğuk yaşandığını açıkladı.

Ülkedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle özellikle kırsalda birçok bölgeye erişim zorluğu yaşanıyor.

Soğuklardan yaşanan ölümlerin başında kent merkezlerinde sokaklarda yaşayan uyuşturucu bağımlılarının geldiği biliniyor.

Başkent Kabil'deki uyuşturucu bağımlılarının tamamına yakını sokaklardan toplanıp rehabilitasyon merkezi olarak kullanılacak yerlere aktarılmıştı.

Herat vilayetinde ise 45 uyuşturucu bağımlısının sokaklarda donarak yaşamını yitirdiği açıklandı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre yaklaşık 40 milyon nüfuslu Afganistan'da 28 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum