Afganistan'da Taliban mensuplarının tutulduğu cezaevinde 'Kuran'a hakaret' isyanı çıktı

Afganistan'da Taliban mensuplarının tutulduğu cezaevinde 'Kuran'a hakaret' isyanı çıktı

Afganistan'da Taliban mahkumlarının tutulduğu Bagram Cezaevi'nde Kuran'a hakaret edilmesi sonrası mahkumlar ayaklandı.

Afganistan'da Taliban mahkumlarının tutulduğu Bagram Cezaevi'nde 'Kuran'a hakaret edilmesi' sonrası mahkumlar ayaklandı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Afganistan'ın Pervan ilinde bulunan ve ülkenin en büyük askeri cezaevi olan Bagram Cezaevi'nde ayaklanma çıktı.

Gardiyan ve cezaevi yöneticilerinin Kuran'a hakaret etmesi, mahkumlara yönelik kötü muamele ve saldırılar sebebiyle Taliban mahkumları isyan başlattı.

Olayların ardından Taliban mahkumları ile silahlı gardiyanlar arasında da arbede yaşandı. Arbedede Taliban mahkumlarından bazıları ağır şekilde yaralandı.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Bagram Cezaevi'nde çıkan isyana dair bir açıklama yaptı. sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada cezaevinde savunmasız mahkumlara saldırıldığı belirtildi.

Bagram Cezaevi daha önce de Kuran'a yönelik hakaretlerle gündeme gelmişti.

2012 yılının Şubat ayında cezaevinde ABD güçleri Kuran yakmış, bunun ardından ülkede düzenlenen protestolarda 4'ü ABD'li en az 41 kişi ölmüştü.

Kaynak: Mepa News 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum