Afganistan'da Taliban saldırısı: En az 15 asker öldü

Afganistan'da Taliban saldırısı: En az 15 asker öldü

Afganistan'daki Devletabad ilçesinde Taliban'ın askeri karakola düzenlediği saldırıda en az 15 asker öldü.

Taliban'ın Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinin Devletabad ilçesindeki askeri karakola düzenlediği saldırıda en az 15 asker öldü.

Kabil Hükümeti Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Taliban mensuplarının, Devletabad'ın Hili Geli köyündeki askeri karakola saldırdığı belirtildi.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise saldırıda 20 askerin öldürüldüğü iddia edildi.

Afganistan'da çoğunluğunu Amerikalıların oluşturduğu yaklaşık 20 bin askerden oluşan NATO birlikleri bulunuyor. Bu birlikler ABD öncülüğünde Afgan güçlerini eğitme, destekleme ve rehberlik etme görevlerinde bulunuyor.

Ülkedeki askerlerinin yaklaşık 4 binini çekmeyi planlayan Başkan Donald Trump yönetimi, Taliban ile bir süredir askıda olan müzakerelere aralık ayında yeniden başladı.

Trump, ABD ile Taliban arasında Aralık 2018'den bu yana devam eden barış müzakerelerini, 5 Eylül'de Afganistan'daki ABD askerlerine düzenlenen ve Taliban'ın üstlendiği bombalı saldırı üzerine iptal etmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.