Taliban'dan Afganistan'ın kuzeyinde saldırı: 17 asker öldü

Taliban'dan Afganistan'ın kuzeyinde saldırı: 17 asker öldü

Afganistan'da Taliban'ın düzenlediği saldırıda 17 sözleşmeli asker öldü.

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Tahar kentinde Taliban'ın düzenlediği saldırıda 17 asker hayatını kaybetti.

Tahar Valiliği Sözcüsü Cevad Hacri, saldırının hedefinin yerel milis güçleri komutanı olduğunu ancak komutanın saldırıdan yara almadan kurtulduğunu aktardı.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini açıkladı.

Saldırı, örgütün, ülke genelini kapsayacak bir ateşkes üzerinde çalışıldığını açıkladığı bir zamana denk geldi. Taliban şu ana kadar Kabil merkezi hükümetinden gelen ateşkes ve barış tekliflerini reddediyor, bunun yerine ABD yönetimiyle masaya oturacağını belirtiyordu.

Mevcut ateşkes önerisi bir hafta ile 10 günlük süreyi kapsıyor. Taliban bu süre içerisinde ABD ile bir barış anlaşmasına imza atılabileceğini kaydediyor.

Taliban'ın hafta başında Kunduz'da düzenlediği saldırıda 1 Amerikan askeri hayatını kaybetmişti. Salı günü ülkenin kuzey vilayetlerinden Belh'te düzenlenen bir başka Taliban saldırısında ise 7 Afgan askeri yaşamını yitirmişti. Perşembe günü gerçekleştirilen bir askeri üsse düzenlenen saldırıda ise 6 Afgan askeri öldürülmüştü.

ABD'nin yanı sıra Kabil hükümeti ile ateşkes ve barış görüşmelerine başlayacağını belirten Taliban'ın arttırdığı saldırılar kapsamında ülkenin güney kentlerinden Helmand'da bir kontrol noktasını hedef alan bir başka saldırıda ise 10 Afgan askeri hayatını kaybetti.

Taliban sıklıkla Kabil hükümet yetkililerinin yanı sıra ABD güçlerini de hedef alıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.