Taliban Kunduz'da ABD destekli güçlere saldırdı: 35 ölü

Taliban Kunduz'da ABD destekli güçlere saldırdı: 35 ölü

Taliban Afganistan'ın kuzey kesimindeki Kunduz ilinde ABD destekli askeri güçlere saldırı düzenledi.

Taliban Afganistan'ın kuzey kesimindeki Kunduz ilinde ABD destekli askeri güçlere saldırı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 28 Ocak gecesi Taliban, Kunduz ilinin Deşti Arçi ilçesinde bağlı Culup bölgesinde ABD destekli Kabil hükümetine ait bir askeri üsse baskın yaptı.

Baskın sonrası çıkan çatışmalarda 30'un üzerinde asker öldürülürken, üs tamamen ele geçirildi.

Saldırıya dair açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırıda 35 askerin öldürüldüğünü ve 4 tanesinin yakalandığını, aynı zamanda tamamen kontrol altına alınan üsten çok sayıda silah, askeri araç ve mühimmatın da ele geçirildiğini belirtti.

Kunduz Hava Üssü bombalandı

Öte yandan hareket, Kunduz ili merkezinde ABD ve Kabil hükümetinin ortak olarak kullandığı askeri hava üssüne de saldırı düzenledi.

Havan toplarıyla düzenlenen saldırıda üsteki hava araçlarının hedef alındığı belirtildi.

Taliban Sözcüsü Mücahid sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üssün havanlarla vurulduğunu, hava saldırısı düzenlemek için havalanmaya hazırlanan iki uçağın tamamen tahrip edildiğini, biri pilot üç askerin de saldırıda öldüğünü aktardı.

Kunduz ili Taliban'ın Afganistan'da en yoğun varlık gösterdiği bölgelerden biri olarak biliniyor.

Taliban güçleri ilin genelinde büyük oranda kontrol sahibi ve ilin merkezi olan Kunduz şehrini de kuşatma altında tutuyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.