Afganistan'da üst düzey isim Emrullah Salih'e bombalı saldırı

Afganistan'da üst düzey isim Emrullah Salih'e bombalı saldırı

Kabil yönetiminin iki numaralı isminin başkentteki bombalı saldırıda hedef alındığı bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bu sabah erken saatlerde meydana gelen patlamada, Kabil yönetiminin üst düzey isimlerinden Emrullah Salih'in konvoyunun hedef alındığı bildirildi.

'Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcılığı' görevini yürüten Emrullah Salih'in de olduğu konvoy bu sabah başkent Kabil'in Taymani bölgesinde bombalı saldırıya uğradı.

Emrullah Salih'in saldırıdan eline ve yüzüne aldığı hafif yanıklarla kurtulduğu bildirilirken, patlamada en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Salih saldırının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Durumunun iyi olduğunu, bu şekildeki saldırılarla mücadelesinin engellenemeyeceğini" ifade etti.

Saldırıda Salih'in korumalarının da olduğu en az 10 kişi de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden paylaşılan mesajda, başkent Kabil'de Emrullah Salih'in hedef alındığı saldırıyla Taliban'ın bir ilgisinin olmadığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.