Afganistan'da yetersiz beslenme çocukları vuruyor

Afganistan'da yetersiz beslenme çocukları vuruyor

Afganistan'da geçmişten günümüze dek devam eden yetersiz beslenme probleminin çocuklarda büyüme sorunlarına yol açtığı ortaya çıkarıldı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine bağlı Milli İstatistik ve Enformasyon Ajansı, Afgan çocuklarda yetersiz beslenmenin sonuçlarına ilişkin bir araştırma yürüttü.

Araştırma, Afganistan'ın 34 ilinin tamamında toplamda 23 bin 213 aile ile gerçekleştirildi. 44 bin 341 anne, beş yaş altı 32 bin 989 çocuk ve 5-17 yaş arası 2 bin 68 bin çocukla temas kuruldu.

Milli İstatistik ve Enformasyon Ajansı Başkanı Dr. Fakir Muhammed Ziyar, araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Çalışma ülkede yetersiz beslenmenin ve devlet imkanlarının yetersizliğinin yol açtığı birçok problemi ortaya koydu.

Buna göre ülkedeki kadınların yüzde 33.7'si halen evde doğum yapıyor ve yüzde 31.5'inin doğumunda herhangi bir uzman yer almıyor.

Çocukların yüzde 44.7'si yetersiz beslenmeden muzdarip

Araştırmaya göre Afgan çocukların yüzde 44.7'nin boyu yetersiz beslenme sebebiyle normalde olması gereken ortalamanın altında. Afgan çocukların yüzde 18.4'ü de aynı sebeple normal kilonun altında yer alıyor.

Araştırma aynı zamanda Afganistan'daki kız çocuklarının yüzde 9.6'sının 15 yaşına gelmeden evlendiğini, 5-17 yaş arası Afgan çocukların yüzde 19.4'ünün çalışmak zorunda kaldığını ortaya koydu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin, çalışmayla ortaya konulan yetersiz beslenme, erken evlilik ve çocukların çalışması gibi sorunların çözümü için faaliyet yürüttüğü belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.