Afganistan'dan Türkiye'ye taziye

Afganistan'dan Türkiye'ye taziye

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye'ye taziyelerini iletti.

Afganistan yönetiminin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen deprem sebebiyle taziye verildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, tüm Afgan halkı ve hükümeti adına, Türkiye ve Suriye'deki son depremin yol açtığı yüzlerce can kaybı ve büyük iktisadi kayıplar sebebiyle Müslüman kardeşlerine, ülkelere ve insanlara en derin taziyelerini ve anlayışlarını sunar.

Allah azze ve celle'den, bu acı verici hadisede şehit olanlara cennetini bahşetmesini ve yaralılara da şifa vermesini niyaz ediyoruz. İslam Emirliği, Müslüman erkek ve kız kardeşlerinin üzüntüsünü paylaşır.

Aynı zamanda İslam ülkelerine ve yardım kuruluşlarına, bu trajedinin kurbanlarına yardım etmek için acil eylem çağrısı yapar."

Bakanlık Peştuca, Darice ve İngilizce olarak servis ettiği açıklamayı kısa bir süre sonra Türkçe dilinde de servis etti.

afg-beyan.jpg

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.