Afganistan'ın başkenti Kabil'de peş peşe patlamalar

Afganistan'ın başkenti Kabil'de peş peşe patlamalar

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bugün peş peşe gerçekleşen 3 ayrı bombalı saldırıda en az bir kişi öldü.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bugün peş peşe gerçekleşen 3 ayrı bombalı saldırıda en az bir kişi öldü, 17 kişi ise yaralandı. Afgan yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre bombalı saldırılardan biri üniversite öğrencilerini taşıyan bir minibüsü hedef aldı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi tarafından yapılan açıklamada, minibüsü hedef alan bombalı saldırıda biri Afgan bir muhabir olmak üzere 10 kişi yaralandığı belirtildi. Bu saldırıdan yaklaşık 20 dakika sonra patlamanın meydana geldiği noktaya yakın bir yol kenarında iki ayrı patlama daha gerçekleşti. Kabil’in batısında gerçekleşen bu saldırılarda ise 5’i güvenlik görevlisi olmak üzere 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Associated Press (AP) haber ajansının aktardığı bilgilere göre patlamalarda olay yeri yakınlarındaki çok sayıda ev ve işyerinde maddi hasar meydana gelirken güvenlik güçleri bölgeye çıkan tüm yolları kapattı.

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahidullah Mayar, minibüsü hedef alan saldırıda yaralananların çevredeki hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.