Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancı güçlere bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancı güçlere bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancı güçlere yönelik bir bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancı güçlere yönelik bir bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Kabil'de yerel saatle 09.00 sularında yabancı güçlerin askeri konvoyuna yönelik bomba yüklü araç saldırısı gerçekleştirildi.

Görgü tanıkları, başkent Kabil'in 9. Polis Bölgesi'nde meydana gelen saldırıda konvoyda bulunan araçlardan en az ikisinin ağır hasar gördüğünü aktardı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik gücü sevk edildi.

Saldırıyı Taliban üstlendi.

Hareketin sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamayla saldırının sorumluluğu üstlenildi. Mücahid saldırıda yabancı güçlere ait askeri konvoyun hedef alındığını doğrularken, yabancı askerlerden en az 10 tanesinin saldırı sonucunda öldüğünü ve ölenler arasında rütbeli isimlerin de olduğunu öne sürdü.

Son 24 saatte 57 saldırı

Öte yandan sözcü Mücahid tarafından yapılan bir başka açıklamada, Afganistan genelinde son 24 saat içerisinde 57 ayrı saldırı düzenlendiği öne sürüldü.

Mücahid, düzenlenen saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinden 159 kişinin öldüğünü, 110'unun da yaralandığını ifade etti.

Saldırıların Pervan, Meydan Vardak, Gazni, Kunduz, Paktiya, Logar, Belh, Tahar, Cevzcan, Bağlan, Kabil, Host, Kapisa, Seripul, Hilmend, Ferah, Herat, Badgis, Feryab, Nangarhar ve Kandahar illerinde gerçekleştiği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.