Afganistan'ın başkenti Kabil'deki hapishane saldırısını IŞİD üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki hapishane saldırısını IŞİD üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Pul-i Çarki hapishanesi önünde bir bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bugün sabah saatlerinde bir bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Başkent Kabil'in doğu kısmında yer alan Puli Çarhi hapishanesinin girişinde meydana gelen patlamada en az 7 kişinin öldüğü açıklandı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necib Daniş tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırgan Puli Çarhi hapishanesi önünde hükümet çalışanlarını taşıyan bir aracı hedef aldı. Saldırganın üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu en az 7 kişi ölürken 5 kişi de yaralandı.

Hapishaneye düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD'e bağlı Amak Ajansı'ndan yapılan açıklamada, hapishaneye düzenlenen canlı bomba saldırısında "Kabil hükümetine bağlı güçlerden 30 kişinin öldüğü ve yaralandığı" öne sürüldü.

Dün yine Kabil'de Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu binasının girişi hedef alınmıştı. Bir canlı bombanın üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu en az bir kişi ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Puli Çarhi hapishanesi, Afganistan'ın Guantanamo'su olarak anılıyor. Daha önce de işkencelerle ve mahkumların kötü şartlar altında tutulmasıyla gündeme gelen hapishanede geçtiğimiz aylarda mahkumlar açlık grevi başlatmış, taleplerin yerine gelmesiyle grev son bulmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.