ABD Temsilciler Meclisi üyesi: Afganistan'dan çekilmenin vakti geldi

ABD Temsilciler Meclisi üyesi: Afganistan'dan çekilmenin vakti geldi

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Ruben Gallego, Afganistan'dan çekilmenin vaktinin geldiğini savundu.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Ruben Gallego, Afganistan savaşının bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirtti.

Arizona temsilcisi ve eski bir ABD ordusu mensubu olan Gallego, askeri ve siyasi liderlerin savaşı sona erdirecek bir yol bulması gerektiğini ifade etti ve "devam eden meselenin ulusal çıkarlara uygun olmadığını" söyledi.

Her ne kadar Donald Trump, ABD'nin Afganistan'da ilerleme kaydettiğini öne sürse de sahadaki gelişmeler bunun tam aksini gösterir nitelikte.

Gallego, askerlerin çekilmesinin artık gecikmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu. Demokrat temsilci, 17 yıl içinde Afganistan'da 25 bin ABD askerinin öldüğünü ve yaralandığını, binlercesinin de psikolojik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi konusu uzun süredir gündemde. ABD kamuoyunu da meşgul eden bu gündemin, Taliban ile yapılan görüşmelerin ardından önemini artıracağını söylemek mümkün.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.