ABD'li general Taliban saldırısında yaralandı

ABD'li general Taliban saldırısında yaralandı

Taliban'ın Afganistan'ın Kandahar ilinde düzenlediği saldırıda, NATO'nun Güney Afganistan komutanı Jeffrey Smiley'in yaralandığı ortaya çıktı.

ABD ve NATO'nun Güney Afganistan komutanı olan ABD'li Tuğgeneral Jeffrey Smiley'in, Taliban tarafından 18 Ekim günü Kandahar'da düzenlenen saldırıda yaralandı.

Ülkedeki NATO misyonu tarafından yapılan açıklamada, Smiley'in Kandahar'da düzenlenen saldırıda silahla yaralandığı ve tedavi altında olduğu belirtildi.

Tuğgeneral Smiley, ABD ve NATO güçlerinin Güney Afganistan'daki komutanı. Merkezi Kandahar'da bulunan komutanlık, Afganistan'da Kabil hükümeti güçlerine eğitim veriyor. Bölgedeki güçler aynı zamanda gece baskınlarına ve bazı saldırılara da katılıyor.

Taliban'ın 18 Ekim'de Kandahar'da düzenlediği saldırıda, Güney bölgesinin en etkili ismi olarak anılan savaş ağası General Abdurrezzak'ın da aralarında olduğu üst düzey isimler öldürülmüştü. Yerel güçler ile ABD güçlerinin toplantısını hedef alan içeriden saldırıda en az üç ABD'linin de yaralandığı ifade edilmişti.

Saldırının hedef aldığı toplantıya ABD'nin Afganistan komutanı Scott Miller da katılmış ancak saldırıdan yara almadan kurtulduğu açıklanmıştı.

Taliban saldırısında yaralanan diğer iki ABD'linin kim olduğu ise belirsizliğini koruyor. Pentagon bunlardan birinin bir sivil, diğerinin ise bir sözleşmeli personel olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.