Taliban'dan Vardak merkezinde bombalı araç saldırısı

Taliban'dan Vardak merkezinde bombalı araç saldırısı

Taliban, Vardak ilinin merkezi Meydanşehr'de Kabil hükümetine ait bir merkeze bombalı araç saldırısı düzenledi.

Taliban, Afganistan'ın Vardak ilinin merkezi Meydanşehr'de bir bombalı araç saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda Kabil hükümetine ait bir askeri üs hedef alındı.

Meydanşehr'in konumu:

Vardak ili Kamu Sağlığı direktörü Muhammed Salim Aşgarhil saldırıda aralarında sivillerin de olduğu 7 kişinin öldüğünü, 30 kişinin ise yaralandığını ifade etti. Kabil hükümetine yakın Pajhwok, "bölge sakinlerinin saldırıdaki kaybın daha fazla olabileceğini söylediğini" aktardı.

Saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, saldırının "Osman Kandahari" isimli bir Taliban mensubu tarafından bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtildi. Hareket, çok sayıda askere ve zırhlı araca ev sahipliği yapan askeri üsse düzenlenen saldırıda onlarca asker ve subayın olduğunu, çok sayıda aracın da tahrip edildiğini açıkladı.

Taliban'ın açıklamasına göre saldırıda sivillerin öldüğü bilgisi gerçeği yansıtmıyor. Zebihullah Mücahid bölgenin tamamıyla askeri bir alan olduğunu ve sivillerin erişimine kapalı halde bulunduğunu dile getirdi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'e yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Meydanşehr'in merkez olduğu Vardak ili, ülkenin kuzeyini güneyine bağlayan yolların geçiş noktası niteliğinde. Vardak ilinde son yıllarda Taliban etkinliğinde artış gözleniyor.

Taliban, 20 Ekim seçimlerinde, "yaptıkları müdahaleler neticesinde Vardak ilinin neredeyse hiçbir noktasında seçimlerin yapılmadığını" açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum