ABD Afganistan'da yeniden sivilleri hedef aldı

ABD Afganistan'da yeniden sivilleri hedef aldı

ABD ve Kabil hükümetine bağlı güçlerin Afganistan'ın doğusunda düzenledikleri gece baskınında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, birkaç gün önce Afganistan'ın doğusundaki Paktika ilinde ABD ve Kabil hükümetine bağlı güçlerin ortaklaşa düzenledikleri gece baskınında çok sayıda sivil öldürüldü.

Yerel kaynaklar Paktika iline bağlı Neke ilçesi merkezine düzenlenen baskında en az 7 sivilin yaşamını yitirdiğini, birçoğunun da yaralandığını ifade ediyor.

Ayrıca düzenlenen baskında birden fazla sivilin de ABD güçlerince alıkonulduğu ve helikopterlerle bilinmeyen bir bölgeye götürüldüğü bilgisi paylaşılmakta. 

Neke ilçesi konumu:

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından konuyla ilgili yapılan detaylı açıklamada, Paktika iline bağlı Neke ilçesinde pazar yeri ve sivillere ait evlere düzenlenen baskında ölü sayısı 7 yaralı sayısıysa 5 olarak açıklandı.

Taliban'ın açıklamasına göre ölenlerin tamamı sivillerden oluşuyor.

Öte yandan açıklamada, sivil halka ait 2 ev, 40 dükkan ve çok sayıda aracın ABD ve Kabil hükümetine bağlı güçlerce tahrip edilip yakıldığı öne sürüldü. 

Taliban ayrıca bölgede gerçekleşen saldırıya ilişkin görüntüleri de yayınladı:

r-001.jpg

ABD ve Kabil hükümetine bağlı güçlerin iki hafta önce Afganistan'ın kuzeyindeki Lagman iline bağlı Alingar ilçesinde düzenlediği ortak gece baskınında da en az 10 sivil yaşamını yitirmiş, çok sayıda sivil de yaralanmıştı.

Afganistan'da ABD öncülüğündeki yerel güçlerin son dönemde düzenledikleri gece baskınlarında yaşanan sivil ölümlerinde büyük bir artış meydana geldi. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.