Taliban'dan 'Molla Birader' açıklaması

Taliban'dan 'Molla Birader' açıklaması

Taliban, kurucu isimler arasında gösterilen Molla Birader'in serbest bırakılmasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Hareketin kurucu isimleri arasında gösterilen Hacı Molla Abdulgani Birader Ahund'un Pakistan'da tutulduğu hapishaneden serbest bırakılmasıyla ilgili olarak Taliban'a bağlı kaynaklar tarafından bir açıklama yayınlandı.

ABD ile yapılan müzakereler sonucu Molla Birader'in serbest bırakıldığı yönünde iddiaların artması sonucu Hareketin bu şekilde bir açıklama yaptığı düşünülüyor. 

Taliban, önceki açıklamalarında Molla Birader'in serbest kaldığını doğrulamıştı.

Hareketin resmi kanalları üzerinden yayınlanan açıklamada geçen bazı ifadeler şu şekilde:

"Eski İslam Emirliği Emir Vekili Muhterem Hacı Molla Abdulgani Birader'in Pakistan elinde dokuz sene geçirdikten sonra hapisten serbest bırakılmasını büyük bir sevinçle ilan ediyoruz.

İslam Emirliği tüm milleti, mücahidlerini ve destekçilerini bu münasebetle kutluyor ve Hacı Molla Abdulgani Birader'e İslam'ın hizmetinde uzun bir ömür için dua ediyor.

Gerçek şu ki İslam Emirliği liderleri mücadele ve cihadlarında büyük sınavlar ve musibetlerle imtihan edildi fakat onların sabır, sebat ve zorlukları kabullenişleri Allah yolunda ve özgürlük uğrundaydı ve bunlar gurur duyulacak şeylerdir.

Tüm Müslümanların mutluluğu için bahsetmeyi gerekli sayıyoruz ki Muhterem Hacı Molla Abdulgani Birader Ahund'un sağlığı iyi ve serbest kalması herhangi bir tür anlaşma yahut uzlaşmanın sonucu değildir, bundan ziyade yalnızca mazlum milletin duaları ile yüce Rabbin yardımı ve keremi sayesindedir."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.