Taliban'dan 'ABD ile ilk müzakere' açıklaması

Taliban'dan 'ABD ile ilk müzakere' açıklaması

Taliban, ABD ile ilk kez bir barış görüşmesi yapıldığını açıkladı.

Taliban, Afganistan'da bir süredir gündem olan barış iddialarına dair bir açıklamada bulundu. Taliban'ın açıklaması, 17 yıldır devam eden savaşta bir ilk niteliğinde.

Hareketin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ABD ile Doha'da ilk kez doğrudan bir barış görüşmesi yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Taliban'ın siyasi ofisinden yetkililerin, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad başkanlığındaki ABD'li heyetle görüştüğü belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "İslam Emirliği temsilcileri, yabancı güçlerin varlığını gerçek barışı oluşturma ve problemleri çözme konusunda en büyük engel olarak tanımladı ve Afganistan'ın İslami bir ülke olduğunu, kendisine has İslami değerlere ve kültüre sahip bulunduğunu da ekledi."

Taliban tarafından yapılan açıklamada, çözümün Afganlar arası bir çözüm olması gerektiği ve iki tarafın görüşmelere devam etme konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.