Taliban ABD ile yapılan görüşmelere ilişkin açıklama yayınladı

Taliban ABD ile yapılan görüşmelere ilişkin açıklama yayınladı

Taliban sözcüsü tarafından Katar'ın başkentinde ABD ile yapılan görüşmelere ilişkin bir açıklama yayınlandı.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından Katar'ın başkenti Doha'da ABD ile gerçekleştirilen ikinci görüşmelere ilişkin bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada, Taliban'ın siyasi ofisinden yetkililerin, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad başkanlığındaki heyetle görüştüğü belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"İslam Emirliği'nin kıdemli temsilcileri, Afganistan meselesine barışçıl bir çözüm bulmak için 14, 15 ve 16 Kasım tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da ABD'nin üst düzey heyetiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Bunlar başlangıç konuşmalarıydı ve herhangi bir konu üzerine hiçbir anlaşmaya varılmadı. İslam Emirliği'nin temsilcileri Afganistan'daki mevcut durumu tartıştı, İslami bir yönetimin ve sorunlara gerçek çözümler bulmanın üzerinde ısrarla durdu.

Bir geçiş hükümeti, gelecekteki başkan yahut seçimler hakkında medya organları tarafından yayılan propaganda, yahut kimliği bilinmeyen çevreler ve kişilerce paylaşılan söylentiler yahut bazı analistlerce yapılan tahminler temelsiz ve gerçeklik payları yok.

Bu çevreler kasıtlı olarak endişe ve belirsizlik oluşturmaya çalışıyorlar. Biz Mücahidlerimize ve Müslüman milletimize tekraren güvence vermek isteriz ki, İslam Emirliği temsilcileri İslami prensiplere, İslam Emirliği'nin politikasına ve savaş sahasında çarpışan şehitlerin ve mücahitlerin yüce isteklerine bağlı olmayan herhangi bir şeyi asla kabul etmeyecektir.

İslam Emirliği, Afganistan meselesine ilişkin her anlaşmadan mücahitlerini ve milleti haberdar etmeye devam edecektir, inşallah."

Taliban, resmi internet sitesi üzerinden 13 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, ABD heyetiyle görüşmelerin başladığını ilk kez ifade etmişti.

Hareketin ABD ile yaptığı görüşmelerde yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesini ön şart olarak koştuğu biliniyor.

Taliban heyeti geçtiğimiz 9 Kasım tarihinde de Rusya'nın başkenti Moskova'da Afganistan'daki çözüm sürecinin konuşulduğu bir konferansa katılmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.