ABD 6 ay içinde Taliban ile anlaşmak istiyor

ABD 6 ay içinde Taliban ile anlaşmak istiyor

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Nisan 2019'a kadar Taliban'la barış anlaşmasının sağlanmasını istediklerini ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın, Taliban ile Nisan 2019'a kadar barış anlaşması sağlamak istediği belirtildi.

Euronews'in haberine göre, ABD yönetimi, Kabil hükümeti ve Taliban arasındaki görüşmeleri yürütmek için Kabil'de olan Halilzad'ın, yerel basına yaptığı açıklamada, 20 Nisan'a kadar barış anlaşması sağlamayı umduğunu dile getirdiği belirtildi. Afganistan'da 20 Nisan 2019'da başkanlık seçimlerinin yapılması planlanıyor.

ABD'nin eski Afganistan büyükelçisi olan Halilzad'ın, görüşmeler konusunda "temkinli iyimser" ve "umutlu" olduğunu aktardığı da bildirildi.

Taliban'la Katar'da görüşme

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Halilzad'ın, barış görüşmeleri çerçevesinde Katar'da Taliban'la üç gün süren bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü. Taliban'ın Katar'da ofisi bulunuyor.

Görüşmelere Taliban'ın Herat vilayetindeki eski yöneticisi Hayrullah Hayrhva ile Taliban askeri komutanlarından Muhammed Fazl'ın katıldığı belirtiliyor. İki isim Guantanamo'da tutulan Taliban üyeleri arasındaydı ve Taliban'ın esir tuttuğu ABD'li çavuş Bowe Bergdahl karşılığında 2014 yılında serbest bırakılmışlardı.

Bölgede temasları sürdüren Halilzad'ın Pazar günü de Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile bir araya geldiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.