ABD'den Afganistan'da seçimleri erteleme teklifi

ABD'den Afganistan'da seçimleri erteleme teklifi

Taliban ile ateşkes görüşmeleri sürerken ABD, Kabil hükümetine Nisan ayındaki seçimleri ertelemeyi teklif etmeyi tartışıyor.

Trump yönetiminin, Kabil hükümetine Nisan ayındaki başkanlık seçimlerini erteleme teklifi götüreceği ifade edildi. ABD ile Taliban arasında müzakereler devam ederken atılan bu adıma Kabil hükümeti sıcak bakmıyor.

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın öncülüğünde yürüyen bu düşünceye Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin karşı çıktığı belirtiliyor. ABD'nin, seçim sürecinin Taliban ile olan barış görüşmelerini tamamen bitirmesi ve hareketin daha fazla ilerlemesiyle sonuçlanmasından endişe ettiği öne sürülüyor.

Devlet Başkanı Gani, seçimlerin zamanında, 20 Nisan'da yapılacağını ifade ederken, Kabil hükümetinden bazı siyasetçiler "barış için seçimlerin ertelenebileceğini" ifade ediyor.

Ülkede 20 Ekim'de düzenlenen seçimlere Taliban geniş çaplı müdahaleler gerçekleştirmiş, seçim sürecine kısmen engel olmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.