Taliban: Seçimleri engelleyeceğiz, evinizden çıkmayın

Taliban: Seçimleri engelleyeceğiz, evinizden çıkmayın

Taliban, yarın Afganistan'da gerçekleşecek seçime dair bir açıklama yayınladı.

Taliban, yarın Afganistan'da gerçekleştirilmesi planlanan genel seçimlere dair bir açıklama yayınlayarak, seçime engel olunacağını yeniden ifade etti.

Taliban'ın "Askeri Komisyonu" tarafından, hareketin resmi internet sitesi vasıtasıyla yayınlanan açıklamada seçim sürecine dair önemli ifadeler yer aldı.

"Geçmiş seçimlerdeki ABD rolünü" hatırlatan ve seçimleri "başından sonuna bir Amerikan projesi" olarak niteleyen Taliban, açıklamaya şu ifadelerle devam etti: "Kafirlerin tuzaklarını bertaraf etmek her Müslümanın dini görevi olduğundan, Afganistan İslam Emirliği Askeri Komisyonu tüm Afganlara bu Amerikan sürecini kati surette boykot etme çağrısı yapıyor."

Hareket tarafından yayınlanan açıklamada, seçim günü büyük ve küçük tüm yolların kapatılacağı ve halkın evlerinde kalarak yollarda seyahat etmekten kaçınmaları gerektiği dile getirildi. Taliban "hiçbir sıradan Afgan'a zarar vermek istemediklerini" söyleyerek "özellikle şehir sakinlerinden" sandıklardan uzak durmaları talep edildi.

Yarın gerçekleştirilmesi planlanan seçim sürecine dair Taliban'ın daha önceki açıklamaları da göz önüne alındığında, ülkede seçimlerin düzenlenmesi sürecinin oldukça gergin geçeceğini söylemek güç değil. Taliban'ın engelleme girişimleri paralelinde, seçimlerde katılım oranının da düşük olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.