Taliban'dan seçimlerde aday olan savaş ağasına suikast

Taliban'dan seçimlerde aday olan savaş ağasına suikast

Taliban, ülkenin güneyindeki Hilmend'de düzenlediği saldırıda, 20 Ekim'deki seçimde aday olan bir savaş ağasını öldürdü.

Afganistan'da 20 Ekim'de yapılacak genel seçimlerde Hilmend vilayetinden aday olan eski bir savaş ağası Abdulcabbar Kahraman, Taliban'ın düzenlediği saldırıda öldürüldü.

Saldırı, Kahraman'ın Hilmend'in merkezi Leşkergah'taki seçim ofisinde meydana geldi. Hilmend valisi Ömer Zvak'ın ifadesine göre eski savaş ağası, koltuğuna gizlenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu öldü. Saldırıda yaralananlar da çevre hastanelere kaldırıldı.

Saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban sözcüsü Zebihaullah Mücahid tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada "Hilmend başkenti Leşkergah'ta gerçekleştirilen taktik patlamada Komünist General Abdulcabbar Kahraman üç danışmanıyla birlikte öldürüldü. 6 koruma da yaralandı ve ofis zarar gördü." ifadeleri kullanıldı.

Taliban, 20 Ekim'de gerçekleştirilecek seçimi boykot etme ve engelleme çağrısı yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.