Taliban Ağustos ve Eylül ayları saldırı raporunu yayınladı

Taliban Ağustos ve Eylül ayları saldırı raporunu yayınladı

Taliban, Afganistan'da Ağustos ve Eylül aylarında düzenlediği saldırılara dair rakamlar paylaştı.

Taliban, Afganistan'de geçtiğimiz iki ayda düzenlediği saldırıların sonuçlarına dair rakamlar yayınladı.

Harekete bağlı sosyal medya hesaplarında paylaşılan grafiklerde, Taliban'ın Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirdiği saldırılar ve bu saldırıların bilançosu açıklandı. Taliban uzun süredir benzeri rakamları düzenli olarak paylaşıyor.

Bombalı araç saldırıları

Yayınlanan rakamlarda ilk olarak "şehadet saldırısı" şeklinde nitelenen bombalı araç saldırıları dikkat çekiyor. Bombalı araç saldırıları son zamanlarda bir azalma ivmesi gösteriyor. Bunun nedeninin, Kabil hükümeti güçlerinin saldırılara ciddi bir mukavemet gösterememesi ve Taliban'ın kırması gereken güçlü bir savunma hattı bulunmayışı olduğunu söylemek mümkün. İki ay içerisinde yalnızca bir bombalı saraç saldırısının gerçekleşmesi de bunu destekler nitelikte.

İki ayda 2031 saldırı

Taliban, iki ayda toplam 2031 saldırı gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Hareketin ifadesine göre bu saldırılarda öldürülen Kabil hükümeti güçlerinin sayısı 4249, öldürülen yabancı askerlerin sayısı da 36. Yaralanan Kabil hükümeti unsurlarının sayısı 2800, yabancı askerlerin sayısı da 21 olarak gösterilmiş.

Paylaşılan grafiğe göre iki ay süresince toplam 1697 Kabil hükümeti askeri unsuru Taliban'a teslim oldu. Teslim olan askerlerin sayısı oldukça dikkat çekici. Taliban'ın öldürdüğü ve yaraladığı askerlerin yaklaşık 5'beşte biri kadar askerin teslim olduğu ifade ediliyor. Bu oran, Kabil hükümetinin askeri kayıplarının sadece ölümler olmadığını ortaya koyuyor.

Tahrip edilen askeri araçlar

Taliban saldırılarda tahrip ettiği askeri araçlara dair rakamlara da paylaşımda yer verdi. Buna göre Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenen saldırılarda 759 askeri araç tahrip edilirken, 6 da hava aracı düşürüldü. Tahrip edilen askeri araçlar arasında pikapların yanı sıra zırhlı araçlar da mevcut. Taliban'a göre düşürülen hava araçlarının dördü helikopter, ikisi ise insansız hava aracı. Hareket aynı zamanda 338 silah ve askeri aracı da ele geçirdiğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.