Afganistan'da seçim süresi uzatıldı

Afganistan'da seçim süresi uzatıldı

Afganistan'daki genel seçimlerin, sandık yerlerindeki 'sorunlar' nedeniyle pazar gününe uzatıldığı duyuruldu.

Afganistan'da genel seçimler için cumartesi günü itibariyle sandığa gidilmeye başlandı. Gün içerisinde saat 16'ya doğru bitmesi planlanan seçimlerin, sandık yerlerindeki 'sorunlar' nedeniyle pazar gününe sarktığı açıklandı.

Hükümet yetkilileri, 'teknik ve organizasyonla ilgili' sorunlar nedeniyle seçimlerin pazar günü de devam edeceğini duyurdu. Hükümet, seçmenlerin, 'biyometrik seçim kaydı' ekipmanlarında yaşanan problemler ve seçim sandıklarının zamanında açılmaması nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Yetkililer ayrıca, ‘oyların toplanmasının zorluğu’ nedeniyle sonuçların en az iki hafta açıklanamayacağını söyledi.

Kandahar vilayetinde seçimler bir hafta ertelendi

Cumhurbaşkanı Eşref Gani de milletvekili seçimi için başkent Kabil'deki seçim merkezinde oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise, ‘güvenlik ve kaotik durum’ nedeniyle Kandahar vilayetinde seçimlerin bir hafta sonraya ertelendiğini duyurdu.

Gani ayrıca, seçmenleri ‘ülkenin geleceği’ için oy kullanmaya çağırdı, bunun ‘anayasal bir hak’ olduğunu belirtti.

Seçimlerde yaklaşık 9 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

Taliban'ın seçim sürecini engellemeye yönelik hamleleri sonucu, ülkenin birçok bölümünde seçim sürecinin durma noktasına geldiğini söylemek mümkün.

Kaynak: Euronews, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.