Taliban saldırısı sonrası Kandahar'da seçimler ertelendi

Taliban saldırısı sonrası Kandahar'da seçimler ertelendi

Afganistan'da Taliban'ın savaş ağası General Abdurrezzak'ı öldürmesinin ardından Kandahar'da seçimler ertelendi.

Afganistan genelinde yarın yapılacak seçimler, ülkenin güneyindeki Kandahar ilinde, Taliban tarafından düzenlenen saldırı neticesinde bir hafta ertelendi.

Taliban tarafından üstlenilen 'içeriden saldırı' neticesinde, "Afganistan'ın güneyinin en güçlü adamı" olarak nitelenen, ABD bağlantılı savaş ağası General Abdurrezzak, Kandahar'da gerçekleştirilen bir toplantı sırasında dün öldürülmüştü. Abdurrezzak'ın yanısıra Kandahar ilinin istihbarat şefinin öldüğü ve valisinin de ağır yaralandığı ifade ediliyordu.

Saldırı anında toplantının gerçekleştirildiği odada bulunan üç ABD'li yaralanmıştı. ABD'nin Afganistan'daki güçlerinin komutanı General Scott Miller da saldırıdan son anda yara almadan kurtulmuştu.

Ülkenin güneyindeki güvenlik durumuna, Kabil hükümeti aleyhine oldukça olumsuz etki etmesi beklenen saldırı neticesinde, Kandahar'da seçimleri bir hafta erteleme kararı alındı. Devlet Başkanı Eşref Gani'nin açıkladığı kararın, Milli Seçim Komisyonu ve ilin ileri gelenlerinin tavsiyeleri doğrultusunda alındığı belirtiliyor.

Taliban, bugün yaptığı açıklamada seçime engel olunacağını ve halkın evlerinde kalması gerektiğini dile getirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.