Afganistan'da Kandahar Emniyet Müdürü General Abdurrezzak öldürüldü

Afganistan'da Kandahar Emniyet Müdürü General Abdurrezzak öldürüldü

Kandahar ilinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu Emniyet Müdürü Abdurrezzak'ın öldürüldüğü bildirildi.

Afganistan'daki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kandahar ili Emniyet Müdürü General Abdurrezzak, düzenlenen silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti.

"Güney'in Dostum'u"

Afganistan'ın güneyinde oldukça geniş bir etki alanı bulunanan General Abdurrezzak, "Güneyin en güçlüsü" olarak biliniyordu.

Abdurrezzak'ın, Kabil hükümetine bağlı askeri yetkililer ve NATO'ya bağlı güçlerin de bulunduğu bir toplantının hemen sonrasında hedef alındığı belirtiliyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, toplantı sonunda helikopter pistine girmek için harekete geçildiği sırada toplantının güvenliğini sağlamakla sorumlu askerlerden biri Abdurrezzak ve yanındakilere ateş açtı.

Scott Miller'da toplantıdaydı

Toplantıya katılanlar arasında Afganistan'daki ABD güçlerinin komutanı General Scott Miller'ın da bulunduğu açıklandı. Ancak Afganistan'daki ABD kaynakları Miller'in saldırıda yaralandığı iddialarını yalanladı.

Taliban saldırıyı üstlendi

Taliban sözcülerinden Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamada, Kandahar ilinde düzenlenen saldırının Taliban'a bağlı olan ve daha önceden Kabil hükümeti güçlerinin arasına sızmış bir savaşçı tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Sözcü açıklamasında, saldırıyı gerçekleştiren savaşçının isminin "Ebu Dücane" olduğunu kaydetti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.