Afganistan'da NATO askerlerine bir 'içeriden saldırı' daha

Afganistan'da NATO askerlerine bir 'içeriden saldırı' daha

Afganistan'ın batısındaki Herat ilinde Taliban bir 'içeriden saldırıyla' NATO askerlerini hedef aldı.

Afganistan'ın batısında yer alan Herat iline bağlı Şindend ilçesinde yabancı güçleri hedef alan bir 'içeriden saldırı' gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre, Şindend Hava Üssü'nde Kabil hükümeti askeri olarak kendisini gizleyen bir Taliban mensubu, üssün içerisindeki NATO misyonuna bağlı askerlere ateş açtı.

NATO'nun "Kararlı Destek Misyonu" tarafından yapılan açıklamada bir askerin öldüğünü, iki askerin yaralandığını doğruladı. Yerel kaynaklar, askerlerin Çek vatandaşı olabileceğini belirtirken NATO'dan askerlerin milliyeti konusunda herhangi bir açıklama gelmedi.

Taliban saldırıyı üstlendi. Hareketin sözcülerinden Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Vahidullah isimli Nangarharlı bir mensuplarının saldırıyı düzenlediğini, saldırıda yabancı askerlerden ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Üssün konumu:

Taliban, 17 yıllık savaş boyunca gerçekleştirdiği en büyük içeriden saldırılardan birini geçtiğimiz günlerde Kandahar'da düzenlemişti.

Şehirde yerel güçlerle ABD güçlerinin ortaklaşa düzenlediği bir toplantıya düzenlenen saldırıda hedef, ABD'nin Afganistan genel komutanının da aralarında olduğu üst düzey ABD'liler ve yerel komutanlardı. Saldırı sonucu 3 ABD'li yaralanmış, bunlardan birinin NATO'nun Güney Afganistan komutanı olduğu açığa çıkmıştı.

Öte yandan saldırıda öldürülen isimler arasında Kandahar ilinin emniyet müdürü General Abdurrezzak Açakzay da bulunuyordu. Bölgede meşhur bir savaş ağası olan Abdurrezzak'ın ismi işkenceler ve savaş suçlarıyla anılıyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum