Afganistan'da 'içeriden saldırı' 1 ABD askeri öldü

Afganistan'da 'içeriden saldırı' 1 ABD askeri öldü

Afganistan'daki ABD kaynaklarından yapılan açıklamada 1 ABD askerinin öldüğü ifade edildi.

ABD öncülüğündeki Kararlı Destek Misyonu tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'ın doğusunda Kabil hükümeti güçlerine mensup bir güvenlik görevlisinin saldırısı sonucu 1 ABD askeri öldü diğeri de yaralandı.

Kararlı Destek Misyonu olayı "İçeriden sadırı" olarak nitelendirirken, Taliban ordu içine yerleştirdiği savaşçılarıyla geçmiş dönemde birçok kez benzer saldırılar düzenlemişti.

Misyon, Afganistan'ın hangi vilayetinde gerçekleştirildiğine dair bir bilgi vermezken, saldırıda diğer bir ABD askerinin yaralandığı ifade edildi. Durumunun stabil olduğu belirtilen ABD askerinin tedavi altına alındığı kaydedildi.

Taliban'ın 'içeriden' saldırıları

Taliban, özellikle geçen sene olmak üzere Afganistan'ın birçok noktasında ABD öncülüğündeki yabancı güçler ve Kabil hükümeti personeline karşı içeriden saldırılar gerçekleştirdi.

Bunlardan en fazla ses getireni geçen sene Haziran ayında Kandahar'da Taliban üyesi 2 'Polis' tarafından gerçekleştirilen ve hükümet güçlerinden en az 30 kişinin öldüğü saldırıydı.

"İçeriden saldırın" açıklaması

Taliban kaynakları tarafından kısa bir süre önce Hollanda'da düzenlenmesi gündeme gelen "karikatür yarışması" sebebiyle bir açıklama yayınlanmış ve Hollanda askerlerine yönelik saldırı talimatı verilmişti.

Taliban bu açıklamasında Kabil hükümeti güçlerine hitaben, "Eğer kendilerinin gerçekten Müslüman olduğuna inanıyorlarsa yahut İslam'a herhangi bir bağları varsa, namlularını Hollandalı askerlere çevirsinler, yahut en azından onlara erişmeleri için Mücahidlerin yolunu açsınlar, ki Mücahidler bu kafir güçlerden hem İslam'ın öğretmeni ve yüce Peygambere (sallallahu aleyhi vesellem) karşı hakaretlerinin hem de vatanımızı işgal etmelerinin intikamını alabilsin." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.