Taliban'dan Afganistan'daki Hollanda askerlerine saldırı çağrısı

Taliban'dan Afganistan'daki Hollanda askerlerine saldırı çağrısı

Taliban tarafından yayınlanan yeni açıklamada, Afganistan'daki Hollanda askerlerini hedef alma çağrısı yapıldı.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'da ABD öncülüğündeki koalisyonda görev yapan Hollanda askerleri hedef gösteriliyor.

Mücahid açıklamasında, Kabil hükümeti güçlerine hitaben, "Eğer kendilerinin gerçekten Müslüman olduğuna inanıyorlarsa yahut İslam'la herhangi bir bağları varsa, namlularını Hollandalı askerlere çevirsinler." ifadeleri kullanılıyor.

Sözcü Zebihullah Mücahid tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

"Hollanda'da İslam'ın yüce peygamberi Muhammed'e (sallallahu aleyhi vesellem) karşı hakaret içeren faaliyetler yapılmasına dair planların yolda olduğunu belirten haberler yayınlanıyor, ve bu adım, Hollanda tarafından tüm Müslümanlara karşı düşmanca bir hareket olarak değerlendiriliyor.

Hollanda'nın Afganistan'da konuşlanan ve ABD'li işgalcilerle beraber çalışan yüz kadar askeri bulunduğundan, İslam Emirliği, tüm aktif Kabil hükümeti güvenlik organlarına, askerlere ve polise şu çağrıda bulunuyor; eğer kendilerinin gerçekten Müslüman olduğuna inanıyorlarsa yahut İslam'a herhangi bir bağları varsa, namlularını Hollandalı askerlere çevirsinler, yahut en azından onlara erişmeleri için Mücahidlerin yolunu açsınlar, ki Mücahidler bu kafir güçlerden hem İslam'ın öğretmeni ve yüce Peygambere (sallallahu aleyhi vesellem) karşı hakaretlerinin hem de vatanımızı işgal etmelerinin intikamını alabilsin.

Hollanda hükümeti, halkı ve tüm kurumları, Hollanda'da İslam'a karşı böylesi bir politikanın benimsenmesi suçundan sorumludur. Zira bunların her biri İslam'a bu hakaretin gerçekleşmesini durdurabilirdi, ancak hiçbir şey yapmamakla tamamı bu suça razı olduklarını göstermişlerdir."

Süreç

Hollandalı İslam karşıtı, aşırı sağcı politikacı Geert Wilders, Hz. Muhammed konulu bir "karikatür yarışması" organize etmiş, Hollanda hükümeti de bu provokasyona göz yummuştu.

Geert Wilders, İslam ülkelerinin sert tepkisi sonrası "karikatür yarışmasını" iptal edildiğini açıklamıştı.

İptal haberi Taliban'ın Hollanda askerleriyle ilgili açıklamasından kısa bir süre sonra geldi.

Açıklamadaki ifadeler aynen aktarılmıştır.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.