ABD'den Taliban'a Twitter üzerinden 'uzlaşı çağrısı'

ABD'den Taliban'a Twitter üzerinden 'uzlaşı çağrısı'

Afganistan'daki ABD öncülüğündeki "Kararlı Destek Misyonu" sosyal medya hesabıyla Taliban sözcüsü arasında mesajlaşma gerçekleşti.

Afganistan'daki ABD öncülüğündeki yabancı güçlerin bağlı olduğu "Kararlı Destek Misyonu" sosyal medya hesabıyla Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid arasında kısa bir mesajlaşma gerçekleşti.

Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin yeni komutanı Korgeneral Scott Miller'in dün Kabil’de gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından resmen göreve başlamasıyla ilgili olarak Taliban tarafından bir mesaj paylaşıldı.

Hareketin sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından Twitter üzerinden paylaşılan mesajda, "Yeni ABD komutanı önceki tüm ABD komutanlarına benzer şekilde başarısızlıkla karşı karşıya kalacak. Bu toprak, asla teslim olmayacak böyle yiğit mücahidlere ve ferasetli bir halka sahip. General Miller tıpkı General Nicholson gibi bir dizi başarısızlık ve hüsrana şahit olacak." ifadeleri kullanıldı.

ABD öncülüğündeki Kararlı Destek Misyonu sosyal medya hesabından ise Taliban sözcüsüne, "Biz, Afganları ve dostlarını, tüm Afganların arzuladığı çözümler için bir araya getirecek yapıcı ve kapsayıcı diyaloğa girmek için, isim takmaktan öteye geçmeyi dört gözle bekliyoruz." cevabı verildi.

Bunun üzerine Taliban sözcüsü, "Biz savaşın başlamasından evvel yapıcı diyaloğu gözettik ancak savaşı seçen sizdiniz. Yine de artık gerçekleri kavradıysanız, bağımsızlığımızı tanıyın ve karşılıklı saygıyı benimseyin, sizi yapıcı görüşmelere davet etmiştik, öyleyse buyrun." ifadelerini kullanarak bir önceki mesajı cevaplandırdı.

g-002.jpg

"Yabancı güçler Afganistan'ı terk edecek"

Taliban, uzun bir süredir müzakereler için ABD ve öncülüğündeki yabancı güçlerin Afganistan'ın terk etmesi gerektiğini söylüyor.

Taliban kaynaklarından geçmiş dönemde yapılan açıklamalarda yer alan ifadelere göre, "İşgalci güçler" Afganistan'ı tamamen terk etmeden herhangi bir uzlaşı ve diyalog öngörülmüyor.

Taliban, birçok kez kendisine uluslararası kamuoyu tarafından yapılan "diyalog ve uzlaşı çağrılarını" ABD ve diğer güçler Afganistan'ı terk etmeden değerlendirmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum